Wat we doen om onze impact op het milieu te beperken

Wat we doen om onze impact op het milieu te beperken

Demak'Up wil zijn impact op het milieu zo klein mogelijk houden. Daarom is alle verpakking van Demak'Up-wattenschijfjes recycleerbaar en gemaakt van minstens 60% gerecycleerd materiaal.

Onze verpakking

Onze verpakking

Het is van het grootste belang dat we de waardeketen van het ecosysteem respecteren. We willen dat ons verpakkingsmateriaal deel uitmaakt van een duurzamere en efficiëntere kringloopeconomie.

Al ons verpakkingsmateriaal is recycleerbaar.

Sinds 2021 gebruiken we 60% PCR (Post Consumer Recycling) voor al ons verpakkingsmateriaal. Dat betekent dat dat gedeelte van het plastic gemaakt is van gebruikt plastic afval. Het plastic kan later weer worden gerecycleerd en opnieuw worden ingezet in de productie. Van duurzaamheid gesproken!

Demak'Up BIO, gemaakt van 100% natuurlijke katoenvezels met GOTS-certificaat

Demak'Up BIO, gemaakt van 100% natuurlijke katoenvezels met GOTS-certificaat

Demak'Up BIO-wattenschijfjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke katoenvezels met GOTS-certificaat. Het acroniem GOTS staat voor Global Organic Textile Standard, een standaard die de criteria voor de kwalificatie ‘biologisch’ van natuurlijke vezels wil vastleggen. Die norm garandeert dat de productieprocessen milieuvriendelijk zijn, dat er in toenemende mate biologische vezels worden gebruikt en dat de arbeidsomstandigheden te allen tijde worden gerespecteerd en waar nodig verbeterd.

Onze fabriek in Hondouville te Frankrijk, waar onze wattenschijfjes worden gemaakt, werkt met een kwaliteitsbeheersysteem dat is gevalideerd door certificaten die garanderen dat ons katoen biologisch is. Bovendien worden bij de productie van onze Demak'Up BIO-wattenschijfjes extra voorzorgsmaatregelen gehanteerd om te garanderen dat het product voor 100% uit gecertificeerde biologische katoenvezels bestaat.

Ook de leverancier van de katoenvezels moet meewerken aan de GOTS-certificeringsprocedure: die houdt bijvoorbeeld een jaarlijkse inspectiecyclus op locatie in, met eventueel onaangekondigde inspecties tussendoor. Hij moet in het bezit zijn van een geldig certificaat van overeenstemming, waarin de gecertificeerde producten en de onder de certificering vallende verwerkings-, fabricage- en handelsactiviteiten zijn vermeld.

Meer informatie

Een innovatief bedrijf

Demak'Up is een merk dat inzet op innovatie. Al sinds het begin. Het was het eerste merk dat wattenschijfjes op de markt bracht om make-up te verwijderen en de huid te reinigen en nu mijdt Demak'Up ook alle chemische bleekmiddelen in de productieprocessen. Deze wattenschijfjes zijn nu mooi ecru van kleur.

Franse know-how

Het merk Demak'Up is op en top Frans: al onze wattenschijfjes worden gemaakt in de fabriek in Hondouville te Frankrijk. We streven ernaar ons industriële afval tot een minimum te beperken: 100% van het katoenafval dat ontstaat bij de productie van Demak'Up-wattenschijfjes wordt gerecycled zodat het opnieuw in het productieproces kan worden gebruikt.